Lehtihyllystä valitsin vuoden ensimmäisiksi sisustuslehdiksi Avotakan, Dekon sekä Unelmien Talo & Koti. Nämä kolme taitavat ollakkin ne omat suosikkilehteni.

2019 sisustustrendit HHMMmmm jaa-a... Sisustammeko me sisustussuunnittelijat asiakkaidemme koteja näillä joka vuotisilla uusilla trendeillä?

Deko kirjoittaa, että trendejä ovat nyt hillityt mattasävyt ja pehmeät muodot. Hienoa, sillä itsekkin olen hieman pehmeä ja pyöreä. Avotakka neuvoo unohtamaan tehosteseinät ja maalaamaan värikkäiksi kaikki seinät. Hienoa, sillä väriä me tänne suomalaiseen harmauteen tarvitaankin.

Hieman, jos katselet ympärillesi esim. auton ratin takaa, voit huomata kuinka harmaa ja tällä hetkellä valkoinenkin meidän maailma on.

Kaivelen hieman rautakauppamuistojani. Vuosia sitten myin vain ruskeaa laminaattia ja parkettia. Me rakastimme ruskeaa, me rakastimme ruskeita seinä- ja kattopaneeleita sekä ruskeita lattioita. Rautakauppaan alkoi tulla lavallisia harmaata laminaattia, ja jossain vaiheessa laminaattiosastolta myytiin vain ja ainoastaan harmaita lattioita. Rupesimme valkoisten seinien lisäksi maalaamaan talommekin sisältä ja ulkoa harmaiksi. Useammalta meistä löytyy myös harmaa auto.

Harmaa, se maalimyyjän painajainen ("laitatko mulle sitä perusharmaata, kiitos"). On sinisenharmaata, vihertävän harmaata, liilan harmaata, ruskeanharmaata jne. Erittäin hyvä sävy, jonka kanssa sopii mahtavasti kaikki muut sävyt ja värit, varsinkin ne kirkkaat. Omassa kodissanikin on lattiat harmaat ja kahdessa huoneessa harmaat seinät. Ja juuri nämä huoneet ovat lempparihuoneitani, toinen on makkari ja toinen ruokailuhuone.

Kannustan käyttämään värejä. 2019 trendi: väritä maailmasi. Värit kertovat ja antavat sinusta ja sinulle enemmän. Ole rohkea, mutta rento, kotoisa, hauska.

ps. pienikin väripilkku on hyvästä ;)

Kumman olohuoneen näistä valitsisit? (kuvat Pinterest)

Olohuone A

Olohuone B


Värikästä ja lumen täyttämää torstaita

toivoo:

Minna Q