Q-tamollan synttäreitä juhlitaan 1. toukokuuta. Eli verkkokauppa on kaksi -vuotias ja Klaukkalan kivijalkakauppa 1 -vuotias.


Q-tamollan tarina alkoi 2013, kun valmistuin sisustussuunnittelijaksi ja sisustussuunnittelu onkin yrityksen päätuote. Aiemmin oli myös pintaremontit, mutta kaupan avaamisen jälkeen aikaa ei enää ole maalaus- ja tapetointihommiin.

Q-tamolla nimen on keksinyt mieheni kerran iltalenkillä, kun mietin sopivaa nimeä valaisimille joita olin itse tehnyt. Näin aiemmin ollut Q -art muuttui Q-tamollaksi. Q-tamolla nimi sisältää isosti sanan "olla" -joka tuo mieleen kodin ja kotona voi olla hieman kuutamolla. Nämä ovatkin yrityksen liikeideaa; rentoa, kotoisaa ja iisiä sisustamista, yhdessä oloa.


Verkkokaupan tuodessa sisustusesineet, astiat ja tekstiilit myyntiin, liikeidea on ottaa huomioon myös nuoret ja miehet. Meillä onkin myynnissä miehille oma sarja Gentlemen's Hardware, jota suunnittelen yhdessä mieheni kanssa. Tämän vuoden alusta mukaan tuli myös tuotteita lapsille, sisustukseen ihanasti sopivia leluja.
Sisustustuotteissa meille tärkeää on hinta ja laatu, että kaikilla olisi varaa sisustaa kotinsa mukavaksi. Meiltä saa uniikit käsintehdyt Q-tamolla Design Unisiepparit tai voi tilata oman siepparin haluamaasi kokoon ja väriin.

Kaupan ja tuotteiden tyyli eivät kuitenkaan ole tietylle ryhmälle vaan kaikki on otettu huomioon ja kauttamme saa tilattua tuotteita, joita pienestä kaupastamme ei löydy esim. huonekaluja. Meille erityisen rakkaita tuotesarjoja ovat retroinen Orla Kiely sekä englantilainen Magpie & Jay, joka täydentyy tänä keväänä Tenavat -uutuustuotteilla.


Q-tamolla myymälä Nurmijärven Klaukkalassa on pieni, mutta mukavan kotoisa. Isosta näyteikkunasta näkee koko kaupan. Asiakkaat ovat kivasti löytäneet ensimmäisen vuoden auki olleen kaupan ja kaikki ovat tervetulleita shoppailemaan, katsemaan tuotteita, jutustelemaan sisustamisesta tai hakemaan remppavinkkejä. Todella ihanaa, kun tutuiksi tulleet koululaiset ja nuoret käyvät viikoittain moikkaamassa. Iästä riippumatta kaikkia palvellaan samanlailla hyvin.
Esimerkiksi tässä keväällä kauppaan tuli kaksi 10 -vuotiasta poikaa. Juteltiin kaikkea ja he ihastelivat tuotteita, pojat miettivät mistä tuotteista äidit pitäisivät. Pari päivää tämän jälkeen pojat tulivat uudestaan käymään omien vanhempiensa kanssa. Tänäänkin toinen näistä pojista kävi kertomassa kuulumisia, aivan mahtava juttu!

Sisustussuunnittelussa minulla ei ole itsellä mitään tiettyä tyyliä, menen aina asiakkaan ja hänen kotinsa mukaan. Mutta itse pidän helposti hoidettavista ja muunneltavista tiloista, aidoista materiaaleista, persoonallisista ja hauskoista esineistä, joista tulee hyvä fiilis ohi kulkiessa. Ja juuri tällaisia sisustustuotteita haluan myydä Q-tamolla."

Q-tamollaa pyörittää neljäkymppinen Minna, jolla on kokemusta 25 vuotta asiakaspalvelussa erilaisissa kaupoissa, kuten rautakaupassa. Aviomies ja perheen teini auttavat taustalla kaupan arjessa. Sisustussuunnittelussa yhteistyössä mukana ovat paikalliset urakoitsijat ja verhoilija.

Q-tamolla on sisustamista persoonallisesti, hauskasti hassutellen, edullisesti, pysähtymistä kiireen keskellä sekä yhdessä oloa.

Nähdään kaupalla!

Minna Q