Viime tammikuussa perheemme lomaili Madeiralla. Siellä oli niin kaunista ja ihmiset rennon mukavia. Ihania ravintoloita ja kahviloita. Ihan niin kuin varmasti missä vain Etelä-Euroopassa.

Siellä sain päähäni hullun idean liittyen erääseen ravintolataloon Funchalissa. Tätä ideaa olen mielikuvituksissani työstänyt eteenpäin.

Ideani olisi rakentaa laivan muotoinen rakennus, joka olisi ihan kuivalla maalla eikä liikkuisi mihinkään. Se olisi kuin mikä tahansa risteilijä; terminaali, kahvioita, ruokaravintoloita, yökerho, disco, pianobaari, karaoke-pub, kosmetiikka- ja lelukauppa, alkoholi- ja herkkukauppa, pallomeri ja leikkitilat pienemmille, pelipaikkoja, sauna- ja allasosasto.... jne. Tähän vielä lisäisin kampaamoita, kauneusalongin, hieronnan, kukkakaupan, ulkoilmaleffa yläkannella ja vaikka mitä muita yrityksiä.

Love Boat:lle voi jäädä hyttiin yöksi pikkujouluillan päätteeksi tai sitten lähteä kotiin. Love Boat:lla järjestettäisiin erilaisia "teemaristeilyjä" upeilla esiintyjillä; firmat voisivat pitää koukouksia ja niiden jatkoja, pikkujouluja, polttareita, senioritansseja, pikkulapsiperheille vaikka mitä esim. sirkus tai esimerkiksi teineille pelitapahtumia.

Nii siis kotiin voit lähteä milloin vain unohtamatta sitä, että tuliaiset saat ostettua samalla. Tai jos laivalla on niin mukavaa ettet halua lähteä heti juhlien jälkeen, nappaa itsellesi hytti lepoa ja siistiytymistä varten. Käy vielä tukevalla aamupalalla ennen kotimatkaa.

ps. Olisiko tässä idea uudistaa jo risteilylaivamaineen omaava Vantaan Tulisuudelma. Tai entäs Klaukkalaan vanhan S-market talon paikalle?


On niin monia syitä miksi tämä on hyvä idea. Ensinnäkin siksi, että miksi kaikkien rakennusten pitäisi olla samanlaisia, omalla tavallaan hieman tylsiä. Toiseksi, miksi keksiä uusia ideoita, kun vanhoja hyviä voi käyttää, mutta toisella tavalla. Kolmanneksi, tämän arjen harmauden keskellä pitää olla jotain erilaista, persoonallista, hauskaa, värikästä, luovaa, inspiroivaa, yhteistä tekemistä, lapsellista ja hullua.


Mahtavaa toukokuista viikkoa kaikille!

toivoo:

Minna Q